Butik

PROFYLAX

Öron och ögon

I Veterinärhusets butik säljs flera olika preparat som behandlar eller förebygger öronproblem. Vi har bla Otoclean, Otodine och Oticurant. Upptäcker du att din hund har problem med öronen så kom gärna in och rådfråga vilket preparat du skall använda. Ibland behövs en bokad tid hos veterinär samt ev provtagning ur örat, för att se om det behövs komplettera med receptbelagd medicinering. När det gäller ögon säljer vi bla Zilk Eye, Hycare, Clytox och steril koksaltlösning för behandling. Vid ögonbesvär behöver oftast en veterinär konsulteras.

Munvård

Vi rekommenderar att du borstar ditt djurs tänder för att undvika problem senare i livet. Som vid all hantering så gäller det att vänja ditt djur vid tandborstning stegvis. Börja gärna med en mjuk fingertandborste från Petosan, som finns i vår butik. Till en början räcker det med att skölja tandborsten i ljummet vatten och börja borsta. Lite senare kan du komplettera med en tandkräm som smakar gott, förebygger plack samt dålig andedräkt, vi säljer Virbac enzymtandkräm och Petosans katt och hundtandkräm. När tandborstningen fungerar bra kan du därefter gå över på en vanlig tandborste. Vi säljer olika typer av tandborstar beroende på din hunds/katts storlek och behov. I Veterinärhusets butik finns också specialfoder och munskölj som motverkar dålig munhygien. Exempel på detta är Royal Canine Dental foder, Hills t/d foder och Paroex munskölj.

Vid klåda, hudirritation, torr päls eller pälsförlust kan det vara dags för ett bad. Vi har schampon både för underhåll och som komplement vid behandling och säljer produkter från Virbac och Douxo. Om din hund har sämre kvalité på klor, päls och hud så ta även en titt på olika kosttillskott som Bioron, Viacutan och Dermaflex. Vidare kan ett foder med inriktning på just hud och päls vara ett alternativ.

Sårvård och Tassprodukter

I Veterinärhusets butik hittar du sårrengöring, förhudsrens, hudsalvor samt många olika typer av bandagematerial.

Naturligt lugnande

Oro, rädsla och stress i olika situationer är ett vanligt problem både för hund och katt. Hos oss på Veterinärhuset finns två typer av naturligt rogivande medel. Det ena heter Zylkene och det andra kallas Adaptil. Zylkene är en tablett som är baserad på mjölkprotein. Tabletten kan ges 1-2 timmar innan djurets utsätts för den situation den upplever obehaglig. Tablettgivan kan återupprepas 4-6 timmar senare och har en milt rogivande och avslappnande effekt. Adaptil är olika produkter baserade på hundens och kattens doftferomoner och finns utformat som halsband, spray eller som en adapter att sätta i vägguttaget där hunden/katten vistas mest. Dessa produkter kan hjälpa till vid jobbiga situationer men tar inte bort vikten av att samtidigt träna djuret eller utvärdera djurets miljö.