toppbild_ase
Åse

Leg. Veterinär

Född och uppvuxen i Drammen i Norge. Utbildad i Leipzig, Tyskland vid Veterinärmedizinische Fakultät Leipzig. Examinerad och legitimerad 2001 i Tyskland, Norge och Sverige. Arbetade efter examen i USA vid Carver lake Veterinary Center, och som besiktningsveterinär på Söderlunds slakteri. Anställd som klinikveterinär vid Djurkliniken i Sundsvall 2001-2009.

Har ett stort intresse och kompetens inom tandveterinärmedicin. Har utbildning i avancerad tandmedicin, tandröntgenundersökningar och behandlingar som omfattar röntgen, kirurgi och behandling, bl a Odontologi hund, katt 10 hp, SLU, Tooth extraction och Endodontics, (Accesia education centre), kurs i praktisk käkkirurgi för hund och katt, non-invasive jaw fracture repair (SPUV, SVS). Grundkurs tandmedicin och Extraktionskurs tandmedicin, öppen och stängd extraktion (Jan F Anderssen, Kurscenter, Norge).

Har även genomgått kurser i ultraljud, hältdiagnostik, avancerad anestesi och akutmedicin. Har dessutom fortbildningskurser i smärtlindring, dermatologi, neurologi mm. Är även en mycket rutinerad mjukdelskirurg och med speciellt intresse för plastikkirurgi och sårbehandling.

« TILLBAKA TILL VETERINÄRER