toppbild1

OPERATIONER

Vi på Veterinärhuset har en mycket kompetent kirurgisk avdelning där vi utför mjukdelskirurgi vid livmoderinflammation (pyometra), kejsarsnitt och vid operation av urinstenar. Andra kirurgiska åtgårder är tonsillektomier (borttagande av halsmandlar), analsäcksoperationer, borttagande av knölar och amputationer av skadade tår och svansar, bulbextirpation, ögonlockskorrektur, öronkirurgi, veckplastik, magsäcksomvridning, spottkörtelcystor, ortopedi som inkluderar korsbandsrupturer, frakturer, patellaluxation och artroskopier. Vi utför även videoendoskopiundersökningar av magsäck, tarm och luftvägar med provtagning för vidare undersökning. Vi har en egen tandavdelning som tar hand om de flesta tandproblem och käkproblematiker hos hund och katt.
Djur som ska sövas lämnas in på morgonen, du får fylla i ett mottagningsbevis i receptionen, där man får försäkra att djuret är till synes friskt och att det finns telefonnummer om vi skulle behöva nå er under dagen. Därefter tar en sköterska eller veterinär emot er.
Djuret ska inte ha ätit de senaste 12 timmarna innan ingreppet men får dricka vatten som vanligt. När du lämnar ditt djur och kommit överens om när djuret ska hämtas placeras den i vårt djurstall i väntan på sin tur.
Vi håller katter och hundar separerade för att miljön ska vara så lugn som möjligt för katterna. Innan sövning undersöks djuret av veterinär, att den verkar frisk och att hjärtat låter bra. Är det några frågetecken kontaktar vi dig.